Dňa 18.10.2018 o 13:00 nám bol nahlásený lesný požiar pracovníkom ŠL SR v lokalite Selenecká dolina. Udalosť sme nahlásili aj na KOS Žilina.

Osem hasičov DHZO vyrazilo na požiar. V Selenci sme sa spojili s hasičmi HaZZ Martin a spoločne sme po dvoch hodinách dorazili na požiarovisko, nakoľko sa jednalo o ťažko dostupný terén. Pomocou genfovakov a ručného náradia sme začali s hasením. Jednalo sa o požiar hrabanky lístia ako aj koreňového systému. O 17.30 bolo veliteľom zásahu ukončené hasenie a pokračovalo sa na druhý deň.

V piatok sa pokračovalo v hasení a bol povolaný vrtuľník, ktorý zhadzoval vodu pomocou bambi vaku. V sobotu zo Škapu bola vytvorená diaľková doprava vody a na požiarovisku zasahoval modul pozemného hasenia. V hasiacich prácach sa pokračovalo až do utorka, kedy sa v poobedňajších hodinách podarilo požiar uhasiť.

Na hasení požiaru sa zúčastnili Modul pozemného hasenia, Záchranná brigáda Žilina, HaZZ Martin, DHZO Blatnica, Ďanová, Mošovce, Kláštor p/Z, Vrícko, Záturčie, Priekopa, Sučany, Turany a letka MV SR.

Detaily zásahu

Dátum:13.10.2018
Udalosť ohlásil: Jaroslav Červeň
Ohlásenie zásahu13:03
Ukončenie zásahu príchodom na stanicu:19:20
Technika: Volvo FL 16
Posádka: Ferenčík Ján
Ferenčík Jozef
Froľa Vladimír
Marček Pavol
Marček Peter
Fillo Martin
Sobkuliak Peter
Červeň Jaroslav
Ursíny Branislav ml.
Žila Marcel
Svitek Juraj
Kuric Milan
Malina Andrej
Kolek Marek
Feriančik Miroslav

Prehľad predošlých zásahov