Dňa 2.8.2013 o 16:22 bol nahlásený lesný požiar v lokalite Tlstá. Nakoľko nebolo nahlásené presné miesto požiaru, boli vytvorené skupiny z členov HaZZ Martin, DHZ Blatnica, DHZ Ďanová, OHZ Sučany a lesných pracovníkov v celkovom počte 27 ľudí. Každá skupina bola vyslaná inou trasou. Po zhruba dvoch hodinách jedna zo skupín v počte 6 ľudí dorazila na miesto požiaru a začala so samotným hasením až do neskorých večerných hodín. O 21:00 hod. z bezpečnostných dôvodov bolo hasenie ukončené, nakoľko požiar bol v neprístupnom teréne.
V sobotu ráno hasenie pokračovalo a bolo nutné nasadiť leteckú techniku spolu so špecialistami, ktorí spravili výsadok priamo pri požiari. No naďalej sme boli nápomocní pri hasení požiaru.
V nedeľu ráno o 5:00 hod. odišla skupina v počte 3 členov pešo na požiarovisko, kde sa spravila obhliadka a zistené skutočnosti boli nahlásené veliteľovi špecialistov, ktorí o 10:00 hod. boli znova vysadení pomocou vrtuľníka na požiarovisko a ďalej pokračovali v likvidácii požiaru.
O 16:00 hod. nám bolo odovzdané požiarovisko na pozorovanie, ktoré sa bude vykonávať až do piatku, alebo do výdatnejšieho dažďa.

Detaily zásahu

Dátum:02.08.2013
Hlásenie udalosti:16:23
Udalosť ohlásil:Turisti
Výjazd jednotky:
16:35
Príchod na miesto zásahu:16:38
Odchod na hasičskú stanicu:22:00
Technika:Iveco
Posádka:Miroslav Feriančík
Ján Ferenčík
Jozef Ferenčík
Vladimír Svitek
Juraj Svitek
Jaroslav Červeň
Andrej Feriančík
Pavol Froľa
Miroslav Kalnický
Viliam Ondrejkovič
Zúčastnené zložky:DHZ Blatnica
DHZ Ďanová
HaZZ Martin
OHZ Sučany
a ďalšie jednotky zo SR

Fotogaléria zo zásahu

Prehľad zásahov v roku 2013