Plagát k 2% z dane (Zdroj: DHZ Blatnica)

Blatnica patrí medzi okrajovú obec v rajóne Rýchlej zdravotnej pomoci (RZP), čo môže niekedy znamenať, že dojazd RZP nemusí byť v krátkom časovom limite.
Bohužiaľ práve čas – sekundy častokrát rozhodujú o ďalšom osude človeka.

Členovia našej zásahovej jednotky sa rozhodli podať pomocnú ruku a zasiahnuť v prípade vážneho ohrozenia života. K človeku v núdzi by volajúci prostredníctvom čísla 155 alarmoval RZP, a zároveň druhým telefonátom na číslo 0908 150 408 by sa zmobilizovala naša zásahová jednotka, ktorá by podala prvú pomoc s použitím Automatického externého defibrilátora (AED) do príjazdu RZP.



Defibrilátor ZOLL AED 3 (Zdroj:) https://www.defi.help/produkt/zoll-aed-3/

Automatický externý defibrilátor je zariadenie, ktoré pomáha pri poskytovaní prvej pomoci tým, že pomocou elektrického výboja je schopný obnoviť správny srdcový rytmus. Po jednoduchom pripojení na pacienta si zariadenie samé zanalyzuje jeho stav a v prípade potreby vie použiť elektrický výboj, ktorý môže pomôcť udržať pacienta pri živote do príjazdu RZP.

Nakoľko náklady na obstaranie automatického externého defibrilátora sú pre nás náročné, chceme Vás poprosiť o pomoc, ktorú nám viete poskytnúť darovaním 2% z Vašich daní alebo priamym finančným príspevkom.

Neviete ako na to?

Ak ste zamestnanec a daňové priznanie za Vás podáva zamestnávateľ:

Ak si daňové priznanie podávate sami:

  • Do 31. 3. 2019 podávate daňové priznanie ako fyzická osoba.
  • Priamo v daňovom priznaní uvediete informácie o vybranom prijímateľovi Vašich 2% (3%)* – v Daňovom priznaní typu A ich nájdete v Oddieli VIII., v Daňovom priznaní typu B ich nájdete v oddieli XIII. 
  • Do polí uveďte tieto údaje:

    IČO prijímateľa:  001774743411
    Právna forma: Občianske združenie
    Obchodné meno (názov): Dobrovoľný hasičský zbor Blatnica
    Sídlo – Ulica: Blatnica
    Súpisné/orientačné číslo:  nepíšte žiadne
    PSČ: 03815
    Obec: Blatnica
  • Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania na Váš daňový úrad (Podľa vášho bydliska) a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.
  • Ak ste poukázali 3%* z dane, povinnou prílohou k Daňovému priznaniu je aj potvrdenie o odpracovaní minimálne 40 hodín dobrovoľníckej činnosti.
  • Ak nám chcete oznámiť, že ste nám zaslali svoje 2%/3%, zaškrtnite v tlačive príslušný súhlas so zaslaním Vašich údajov (meno a adresa… )

Svoje 2% ste už poukázali iným? Nezúfajte!

Vždy nás viete podporiť formou priameho finančného príspevku. Budú Vám k tomu stačiť naše bankové údaje.

IBAN: SK11 7500 0000 0040 1674 0554

Prehľad o našom hospodárení s príspevkami získaných z 2% z dane, z predchádzajúcich období získate z nášho príspevku Sumár využitia príspevkov z 2% z dane.

Akúkoľvek pomoc si vážime a srdečne Vám za ňu ďakujeme!